Kävin jokunen tovi sitten Hyötykasviyhdistyksen järjestämällä havukranssikurssilla. Tai noh, eihän se ollut mikään pitkä kurssi, vaan tehokas parituntinen, jonka aikana opeteltiin tekemään ihan oma havukranssi. En ole aikaisemmin näperrellyt mitään kranssihommia, joten pitihän sinne päästä!
Kranssin kääriminen oli yllättävän helppoa ja lopputuloksestakin tuli ihan kelpo. Yllätin itsenikin, sillä arvelin etukäteen, että kantaisin kotiin jotenkin vinon ja kempulaisen tekeleen :D. Kranssi on nyt partsilla, mutta ei ole vielä löytänyt paikkaansa vaan odottelee tuolin päällä sitä, että keksin sille kivan kodin.
Kyllähän noita kransseja voisi tehdä vaikka lahjaksikin, mutta keskellä kaupunkia on vähän vaikea löytää havuja sitä varten. Luulisin, että naapurit ei tykkäisi, jos kävisin nyhtämässä oksia pihapuista. Joku vinkkasi, että kunhan joulukuusimyynti alkaa, myyntipaikoilta voisi kysymällä saada katkenneita oksia.
Kurssilla kranssi tehtiin ihan perinteisistä kuusenoksista, ja mukaan olisi voinut halutessaan tällätä esimerkiksi pihtakuusta. Koristepuolelta löytyi monenmoisia käpyjä, viljantähkiä, rusetteja ja nauhoja. Itse tyydyin kiinnittämään kranssiin muutaman kävyn, koska simppelimpi malli istuu makuuni paremmin. Mukana ollut ystäväni teki todella hienon tähkillä koristellut kranssin, ja se kyllä herätti melkoista annoskateutta. Mutta meikäläisen partsilla talitintit olisivat alta aikayksikön käyneet niiden tähkien kimppuun :D.
Tähkät sopivat kivasti havukranssin koristeeksi.