Kävin eilen Kevätmessuilla Helsingin messukeskuksessa ja pääsin ihan liian pitkän tauon jälkeen taas haistelemaan sireenin ja pionin tuoksuja. Messuistutusten, myyntikojujen, infopisteiden ja malliparvekkeiden keskellä olo alkoi olla jo aika keväinen!

Kevätmessujen vihertarjonta on kutistunut vuosi vuodelta ja tänä vuonna sitä sai ihan tosissaan etsiä huussien, huvimajojen ja pihakiveyksien takaa. Joo, tiedän, että nuo kaikki menevät oikein hyvin kevätpuutarha-teeman alle, mutta ei niistä silti ole mitään iloa parvekepuutarhurille. Ehkä jonain päivänä messuillakin muistetaan, että etenkin kaupungeissa on parvekkeita varmasti enemmän kuin pihoja, ja tarjontaa suunnataan vähän myös meille.

Mutta kyllä sieltä silti kevätfiiliksen sai! Sulavasti toistensa lomaan istutettujen sipulikukkien meri sai ajattelemaan idänsinililjojen mattoja, joita ihan pian näkyy taas vähän joka puolella. Ja kukkasipulien, -juurakoiden ja -mukuloiden tarjonta sai haaveilemaan omasta pihasta. Esimerkiksi pioni kun ei viihdy ruukussa partsilla, vaikka kuinka tahtoisi.

Kuten joka vuosi, orvokkeja oli myynnissä hurja määrä. Ja kuten joka vuosi, ostin messuilta kevään ensimmäiset orvokit partsilleni 😊 Mukaan tarttui perinteisten keltaviolettisävyisten lisäksi myös pari ihan uuden sävyistä kaveria, jotka näyttivät jotenkin äkäistä naamaa muihin orvokkeihin verrattuna 😀 Viikonloppuna ehtii rauhassa asetella ja istutella niitä ruukkuihin.

 

Ai niin, se sireenin tuoksu. Yksi pensas pojottaa siellä Stihlin ständin kulmassa. Löysin sen sattumalta ohi kävellessäni tuoksun perusteella ja suosittelen piipahtamaan nuuhkaisemassa 😀