Kun näet tämän auton, tiedät jonkun parvekelaseja huollettavan tai kaihtimia asennettavan. Autolla paikalle hurauttanut Esa Hyväri Parvekehuolto Oy:stä on jo entuudestaan tuttu mies, sillä olinhan ollut aiemmin hänen kanssaan yhteydessä jo ihanasta termomatosta. Jos haluat käydä vilkaisemassa lisätietoja termomatosta, niin kerroin siitä viime syksynä entisessä blogiosoitteessa artikkelissa “Betonilattiasta parempaan” , jos haluat käydä vilkaisemassa.

Miksi ja milloin lasitushuolto?

Parvekelasitukset vaativat huoltoa, jotta ne säilyisivät turvallisena ja kulkisivat kiskoilllaan vaivattomasti, laseja siirreltäessä pesua tai tuuletusta varten.

Keväällä, kun lasitukset ovat talven jäljiltä olleet vähemmällä käytöllä, voi tulla ikäviä yllätyksiä, joista kauhein vaihtoehto lasien alasputoaminen. Esa kertoi, että tällaisiakin tapauksia on ollut, jolloin he ovat tulleet apuun, olipa lasitusten alkuperäinen toimittaja kuka tahansa.

Tilaa huolto ajoissa, jotta voit varmistua lasitusten turvallisuudesta.

Lasitusten huolto kuuluu taloyhtiölle, mikäli lasitus on tilattu ja asennettu heidän toimestaan. Ota siis asia puheeksi seuraavassa yhtiökokouksessa. Itse hankittujen lasitusten huollot ovat asukkaan vastuulla.

Lasitusten huolto kannattaa ajoittaa talveksi kahdesta syystä. Ensinäkin huollattamalla ajoissa keväällä vältytään ikäviltä em. yllätyksiltä ja toisena syynä on ihan puhtaasti se, että talvisin saa huollon paikalle kesää nopeammin.

Ammattilainen tietää, ettei ilman asianmukaisia turvavarusteita ole syytä kiipeillä parvekkeella. Esa Hyväri Parvekehuollosta puki valjaat ja kypärät asianmukaisesti ennen työn aloittamista.

Tässäkin syy teettää asia ammattilaisella. Ainakaan minun varastoistani ei moisia turvavaljaita löydy.

Tuossa Esan jalkojen alla näkyy muuten se alussa mainitsemani termomatto, joten lasitushuollon lisäksi häneltä voi kysellä samalla tuota mattoakin.

Lasitushuollon vaiheet

En ollut edes aiemmin huomannut, että tuolla yläpuolella on jotain kiinnitysmekanismeja, saati ajatellut, että niitä pitäisi jotenkin tarkastaa joskus. Toisaalta en kyllä uskaltaisi kiivetäkään niitä tarkastelemaan… Nyt ne kiinnitykset kuitenkin ensimmäiseksi tarkastettiin ja kiristettiin.

Kiskoihin ja väleihin suihkuteltiin jotain ainetta, joka kuulemma täytyy valita aina lasitusten valmistajan ohjeiden mukaisesti.

Mitä tahansa pyöräöljyä, silikonia tms. sinne ei siis saa mennä itse omatoimisesti suihkuttelemaan.

Kun lasitukset oli tarkastettu ja huollettu, ne liukuivat jouhevasti kiskoillaan.

Maahan on pitkä matka, kuten kuvasta näkyy, joten kyllä olisi tuo yläosa jäänyt itseltä hoitamatta.

Kiitos Esa, nyt voin turvallisin mielin odotella seuraavia myrskysäitä ja luottaa siihen, että kevään tullen parvekelasit avautuvat ilman nykimisiä ja tempomisia pestäväksi.

Jos haluat saada lisätietoja tai tilata huollon omalle parvekkeellesi tai tarjouksen taloyhtiölle, soita parvekelasien huoltoon 0400 528 641

Lue lisää parvekkeen turvallisuudesta.

Asianmukaiset varusteet takaavat turvallisuuden korkealla työskennellessä