Pitkän parvekkeen molemmat puolet alkavat valmistumaan kesään.

Olen saanut jo osittain toteutettua suunnitelmiani, että toisesta puolesta parveketta tulisi merellinen ja toisesta viidakkomainen.

Laittaessani tuonne merelliselle puolelle tuon lyhdyn, huomasin sen hauskasti olevan kuin majakka. Laitan sinne sisään vielä led-valot ja se on siinä.

 

Varjoisa viidakkoparveke

Itäsuuntaan oleva parveke on aamuisin kuin sauna. Lämpötila nousee sellaisiin lukemiin, että se ei ole hyvä kasveille eikä asukkaille.

Haluan kuitenkin kasvieni säilyvän hengissä ja nauttia aamukahvini parvekkeella, joten olen järjestänyt paikan, johon saan varjoa verhoilla.

Lisäksi avaan lasituksia, jotta aamuinen tuulen henkäys pääsee parvekkeelle.

Kasvit vaativat paljon suihkuttelua ja kastelua. Varjossa viihtyvät olen nostanut jopa lattialle paahteesta suojaan.

Hiussaniainenkin on viihtynyt, kunhan muistaa suihkuttelun ja kuunlilja selvisi jopa talvesta.

 

Hiussaniainen viihtyy piilossa paahteelta, saaden ahkerasti virkistävää sumuttelua.
Kuunlilja selvisi talvesta ja lähti keväällä jälleen uutteen kasvuun hienosti.
Jos haluaa laittaa paljon kasveja, on otettava kasvuolosuhteiden lisäksi huomioon niiden kastelu ja hoito - myös loma-ajalla.
Suihkulähde virkistää helteillä ja veden solina rauhoittaa
Bambuisesta tuulikellosta lähtee vaimea, miellyttävä kumina

Paljon on vielä tekemistä ennen kun on valmista… vai tuleeko parvekkeesta koskaan “valmis”… Itsestä ainakin tuntuu, että aina on jotain muutettavaa. Ainakin on siirrettävä kasveja joskus parempiin paikkoihin, kun huomaa jonkun viihtyvän vähän huonosti kasvupaikallaan.

Muistetaan kuitenkin myös rentoutua ja nauttia parvekkeistamme, sillä kesäkuun myötä alkoi kesä jo ihan virallisestikin.

Ihanaa ja rentouttavaa alkukesää!

– johanna –

Ps. Seuraavassa uutiskirjeessä luvassa arvonta, joten jos et vielä ole uutiskirjeen tilaaja, laita ihmeessä tilaukseen alla olevalla lomakkeella.