Loppuvuosi sujui työpaikanvaihdoksen ja muun mukavan vuoksi niin kovalla haipakalla, etten ole ehtinyt ihan hetkeen edes miettiä parvekeasioita. Marraskuun lopulla vein partsille taas ison nipun havuja, mutta siinä se sitten olikin.

Mutta nyt, kun maljakossa olevat sireeninoksat ovat jo avanneet ensimmäinen pikkulehdet ja keittiössä tuoksuu tuore basilika (valitettavasti kaupasta ostettu eikä itse kasvatettu), lähestyvä kevät alkaa hiipiä ajatuksiin. Mitäköhän viime kesästä oikeastaan jäi käteen?

Viime vuosi ei ollut partsilla mikään riemurieha. Syksyä kohti kyllä parani, mutta kesä alkoi ihan liian nihkeään tahtiin. Muutamia kohokohtia kuitenkin jäi mieleen – siis sekä partsilla vietetystä ajasta että istutuksista, mutta jospa nyt keskitytään vaan niihin rehuihin 😃

Kestosuosikkini petunia ei pettänyt tänäkään vuonna. Erityisesti mustat sekä pilkulliset ’Night sky’ -petuniat olivat niiiiiin ihania, että niitä on pakko yrittää etsiä myös ensi vuonna. Ja jos ei löydy, niin onhan niitä muitakin ihania erikoisuuksia kaupat täynnä. Ehkä sellainen tummanvioletti-kelta-raidallinen olisi hauska!

Myös musta apila oli ihana löytö. Vähän ehkä harmitti, että persoonallinen mustalehtinen kasvi pukkasi lopulta esille ihan tavalliset apilankukat, mutta ne ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan tosi suloisia.

Paprikoitakin on pakko saada taas tulevana kesänä, sillä viime kesän sato oli ihan huippu! Kesäkurpitsasta taidan nyt jo monen yrityksen jälkeen luopua, sillä syystä tai toisesta se ei vaan tykkää olla partsillani. Eikä se nyt ole ihan niin nätti, että sitä kannattaisi kasvattaa pelkästään viherkasvina 😃

Ja olihan viime kesän uutuuksien joukossa myös entistä tukevampi säilytyslaatikko ja lepotuolien päälliset. Pitäähän partsiin panostaa muutenkin kuin viherosastolla.

Voisin kuvitella, että ensi kesän suunnittelu menee taas tutun kaavan mukaan: intopenttinä teen suunnitelman ja ostoslistan jo helmikuussa, istutan ekat siemenet hyvissä ajoin ja olen tyytyväinen siihen, että tänä vuonna kasvipaljous pysyy edes vähän kurissa. Ja sitten kuitenkin villiinnyn taimiostoksilla ja kannan kotiin pienen viidakon verran tavaraa 😊